DIY colored chain bracelet

20120728-205354.jpg
Ik zat zo eens naar mijn kettingen voor DIY’s te kijken, en vroeg me af wat ik er mee zou doen. Aangezien het gewoon ‘nep’ is ( geen echt zilver/goud ) kan ik ze niet echt dragen, omdat ze dan binnen no time lelijk worden.

Dus ik bedacht als ik ze nou lak, kan ik ze wél gewoon dragen zonder dat ze lelijk worden! Ik heb hier een armbandje gemaakt met 3 gekleurde kettingen naast elkaar en 1 dunne aan de onderkant.

You need: 3 kettinkjes van ongeveer 10 cm, 1 kettinkje van ongeveer 5 cm, blanke spuitlak, een kleur spuitlak of een nagellak, 5 sluit ringen, 1 slotje, en 2 tangetjes om de ringetjes open en dicht te maken.

1. lak de 3 lange kettinkjes in een kleur naar keuze. Ik heb voor nagellak gekozen omdat ik dat effect mooi vind geven.

Je kunt ook voor een spuitlak met kleur kiezen, maar met spuitlak word alles geverfd en met nagellak alleen de randen, dus blijf je aan de binnenkant dat gouden randje zien.

2. lak de kettinkjes aan beide kanten en laat ze goed drogen.

3. Als alles droog is, leg je alles bij elkaar ( alle kettinkjes en sluit ringen ) en spuit het over aan beide kanten, laat ook goed drogen.

4. Bind de 3 gekleurde kettinkjes met 2 sluitingen bij elkaar aan elke kant.

5. Dan ziet het er zo uit. Aan de andere kant maak je het kortere kettinkje ook vast met 2 sluit ringen.

6. Aan het uiteinde van het korte kettinkje maak je met je laatste sluit ring je sluiting vast, en klaar!

Je kunt ook met meer kettingen werken, of elk kettinkje een andere kleur geven.

Enjoy!

Liefs, Acia.

Follow my blog with Bloglovin

Gepubliceerd door

MrsGypsy

Creatief ! Dat ben ik in woord samengevat. Ik kijk naar de nieuwste trends en maak er mijn eigen versie van. Ik ben gek op muziek het strand, tekenen, yoga, bedenken, maken, gadgets, sieraden, fashion, festivals en mama zijn. Ook word ik heel blij van lekkere koffie. Enjoy!

4 gedachten over “DIY colored chain bracelet”

Plaats een reactie