DIY dip dye with crayons

20130917-105842.jpg
Vandaag een haar ‘diy’. Heel erg DIY is het niet, want de krijtje koop je kant en klaar, maar je moet het toch in je haar doen.

Ik kwam een tijdje geleden deze haar krijtjes tegen bij de DA, voor ongeveer 4 euro. Nadat mijn ‘hair chalk’ van de Claires zo jammerlijk gefaald had, wou ik toch weer een nieuwe poging wagen. Want kleurtjes blijven leuk!

Nou bijna iedereen weet ondertussen wel hoe haar krijtjes werken. Je borsteld je haar, je pakt een plukje haar en sproeit dit eeen beetje nat, en vervolgens ga je met je krijtje over je haar heen wrijven. Je kunt ook je plukje haar een beetje rond draaien, zodat de kleur overal goed komt. Daarna zijn je handen vies, maar met een beetje zeep was je ze zo weer schoon.

Zo gezegd en zo gedaan. Ik vind deze krijtjes wel fijn werken, vooral de rood groen en donderblauw geven veel kleur af, en hebben dus het beste resultaat. De lichtere kleuren kon je in mijn haar niet goed en mooi zien. Dat is misschien meer iets voor als je heel donker haar hebt of heel licht haar. Wel zou ik bij licht (geverfd) haar oppassen, want de kleur kan dan altijd een waas achterlaten.

Ook heb ik de kleur natuurlijk getest in houdbaarheid. Hij geeft een beetje af, dus kijk uit met je nieuwste of lichte kleding. Wat wel enigszins helpt, is om na het kleuren er met een stijl of krultang over te gaan, en daarna een beetje haarlak erover sprayen. En blijft het in de regen dan wel zitten? Nou je haar word wel nat natuurlijk, maar ik heb het onder de douche getest, en de kleur kwam er niet uit met gewoon water, dus een regenbui kan gewoon! Daarna heb ik het met shampoo gewassen en ging het er heel gemakkelijk uit, en heeft het in mijn haar geen vlekken achter gelaten.

20130917-105903.jpg
Hier kun je alle kleuren goed zien. En dus de geel en zalmroze en wit en de lichtbruin kon je in mijn haar niet mooi zien. Maar de rest was echt wel mooi. Ik ben zeer tevreden over dit setje haar krijtjes, zeker omdat dit hele pakje met 12 kleuren net zo duur was als het haar krijtje van claire’s, en die gaf bijna geen kleur af.

Liefs,
Acia.

Follow my blog with Bloglovin

Advertenties

Gepubliceerd door

MrsGypsy

Creatief ! Dat ben ik in woord samengevat. Ik kijk naar de nieuwste trends en maak er mijn eigen versie van. Ik ben gek op muziek het strand, tekenen, yoga, bedenken, maken, gadgets, sieraden, fashion, festivals en mama zijn. Ook word ik heel blij van lekkere koffie. Enjoy!

3 gedachten over “DIY dip dye with crayons”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s