DIY henna mask

20130409-202558.jpg
Ik gebruikt om de zoveel tijd henna. Kleurloze henna wel te verstaan. Je hebt natuurlijk ook de prachtige rode en bruine henna. Maar ik wil geen kleurtje maar wel alle goede versterkende voordelen van henna. En ik gebruik ook henna quinquina erbij ofwel henna kina, en dat is echt meer als een masker te gebruiken, terwijl je henna meestal een dag of in ieder geval een aantal uur laat zitten zodat het goed in je haar kan trekken.

20130409-202854.jpg
Oké Let’s go: eerst voeg ik een beetje neutrale henna toe daarna een beetje henna kina, ik meet niks ik doe het gewoon op gevoel. Vervolgens heb ik een aloë vera blad gebruikt en de hele inhoud erbij gedaan. Als jullie willen zien hoe ik een aloë vera blad ‘fileer’ laat een comment achter. En daarna een flinke schep kokos olie en eventueel nog wat conditioner. Meng het goed samen tot je een dik papje krijgt wat niet te waterig is, anders loopt het zo uit je haar! Blijft het iets te dik? Voeg dan een beetje gekookt water toe tot het de juiste consistentie heeft. En dan smeer je alles op je haar en hoofdhuid, doet er een plastic zak over (of cellofaan of douchekapje) en een handdoek erover en lekker laten intrekken!

Uitwassen is wel een beetje een geklieder, ik was het eerst meestal met veel conditioner uit en dan was ik het pas met shampoo. En als je dit vaker doet, vooral bij fijn breekbaar (beschadigd) haar, dat je haar meer zal glanzen en wat dikker zal worden. Dan moet je het natuurlijk wel elke maand of zelfs week doen, en dit goed volhouden.

Let wel, er word wel eens gewaarschuwd dat als je henna hebt gehad dat je daarna geen permanent meer kan doen, omdat het permanent dan niet goed zou pakken. Ik heb hier geen ervaring mee, ik heb van sommige meiden gehoord dat het wel pakte en bij sommige veel minder. Maar hou het in je achterhoofd als je permanent wilt, het zou zonde van je geld zijn als het zou mislukken. Overleg zowieso even met je kapper.

Liefs,
Acia.

Follow my blog with Bloglovin

Gepubliceerd door

MrsGypsy

Creatief ! Dat ben ik in woord samengevat. Ik kijk naar de nieuwste trends en maak er mijn eigen versie van. Ik ben gek op muziek het strand, tekenen, yoga, bedenken, maken, gadgets, sieraden, fashion, festivals en mama zijn. Ook word ik heel blij van lekkere koffie. Enjoy!

6 gedachten over “DIY henna mask”

  1. Leuk stukje! Heb via internet 4 pakken henna quinquinna aangeschaft( er werd aangeraden op de site om eens per week een behandeling toe te passen, gedurende 4 weken)

    Had aantal jaar geleden ook al henna gebruikt,waardoor ik een rooie gloed kreeg. Het maakt me haar sterker en ging glansen. Nu is mijn haar dunner geworden en zijn me krullen minder geworden( door blonderen en verven) dus wil echt weer een goede oppepper voor mijn haar gebruiken.

    Merk jij ook dat je haar in een betere conditie komt door de quinquinna en/of neutral? En kan je trouwens ook meerdere keren met zo’n pak doen (Heb de henna ook van spiritual sky), of is 1 pak genoeg voor je haar

    Like

    1. Mijn haar is er ontzettend van opgeknapt, ik heb lang fijn haar en ik gebruikt meestal een half pakje henna neutre. Wel gemengd met en scheutje gekookt water, kokosolie en conditioner. Met dik langer haar heb je misschien een heel pakje nodig, en eventueel voeg je dan wat meer kokosolie of conditioner en een scheutje gekookt water toe.

      Neutrale henna legt echt een laagje om je haar en zorgt dat het meer gaat glanzen. Henna quinquina is meer een soort masker, en het effect gaat dus weer verloren als je het weer opnieuw wast. Maar het is wel heel lekker voor je haar. Mijn haar was tot mijn oren zo kort en beschadigd. En toen ben ik begonnen met elke week henna quinquina maskers/kokos olie maskers. En het om de 2 weken met neutrale henna te behandelen. En het zeker niet meer chemisch verven, en nu zijn we een paar jaar verder maar heb ik wel gezond glanzend haar tot mijn middel. Geduld en aandacht voor je haar is het belangrijkste. Succes ermee !

      Like

      1. Dankje voor je reactie :) Zal wel ff een update geven over een paar weken, als ik de henna heb gebruikt.

        Like

  2. Wat een goede topic ! Mijn haar is erg beschadigd door het verven, daarom ben ik er mee gestopt en wil ik graag neutrale henna gebruiken. Waar heb jij je neutrale henna en masker gekocht? Groetjes

    Like

Plaats een reactie