Beautiful nails ?

20130311-210706.jpg
Iedereen wil wel mooie gezonde lange sterke nagels, maar niet iedereen heeft ze. En soms hebben je nagels een beetje hulp nodig. En dat beetje hulp is voor mij nu, naast mijn eigen gemaakte nagel serum, Sally Hansen nailgrowth miracle en diamond strength.

Ze komen beide wel op het zelfde neer: je nagels sterker maken. De nailgrowth miracle helpt voor zachte breekbare nagels. Er zitten proteïne in en vitamine die zorgen dat je nagels mooi sterk groeien, maar toch flexibel blijven. Deze nagellak kun je als basecoat onder een kleur dragen of als kuur gebruiken, om de 2 dagen het opnieuw aanbrengen. En de diamond strength is voor nagels die snel breken, en daar zit titanium in en echte diamant deeltjes. Nou en omdat de verpakking meestal te veel beloofd, zal ik de complete ingrediënten lijst van de Sally Hansen nailgrowth miracle voor jullie ontleden (net als bij de MAX BB cream )

Ok, de Sally Hansen miracle growth:

Ethyl acetate: is een verdunner, word ook in sommige nagellak removers gebruikt.

SD Alcohol 40-B: snel drogende verdunner, zit ook vaak in haarlak.

Butyl acetate: ook een oplos middel. En ruikt zoet en word ook wel gebruikt om snoepjes naar fruit te laten smaken.

Nitrocellulose: een filmvormer. Katoen of houd dat tot zeer fijne vezels vermalen word. En daarna behandeld word met salpeterzuur en zwavelzuur. Dan is het uiterst brandbaar. Het zorgt voor de glans hechting en slijtvastheid in de nagellak tot hun recht komen.

Tosylamide/Formaldehyde Resin: is nodig om in combinatie met de nitrocellulose de glanzende watervaste stevige laag op je nagels te maken. Let wel op formaldehyde kan bij zeer langdurig gebruikt je nagels droog en broos maken, zodat ze juist afbreken. Formaldehyde kun je wel in kuur vorm gebruiken voor een paar weken.

Water: spreekt voor zich.

Isopropyl Alcohol: alcohol, ook een oplos middel.

N-butyl alcohol: ook een oplos middel.

Trimethyl Pentanyl Diisobutyrate: een weekmaker, houd syntetische polymeren flexibel en lang houdbaar. Dat houd in dat de lakkaag flexibel en rekbaar word.

Triphenyl Phosphate: ook een weekmaker. Zelfde als hierboven.

Acrylates Copolymer: plastics, bekend om zijn doorzichtigheid, strekte, en elasticiteit.

Ethyl Tosylamide: filmvormer en plastics. Werkt als een tweede filmvormer.

Mercaptopropionic Acid Dimethiconol: Mercaptopropionic Acid is een aminozuur, ik kan er niet veel over vinden, terwijl het ook altijd word opgenoemd als een van DE ingrediënten in de trind nagellakken. alleen wat het exact is word dan weer niet gezegd. Als jullie het weten laat het weten! En dimethiconol is een silicone, die niet water oplosbaar is. Die een beschermend glad laagje achterlaat. Het kan ook kleine groefjes opvullen zodat je een glad oppervlak krijgt.

Benzophenone-1: is een UV blok. Het zorgt dat de UV stralen de ingrediënten van de nagellak niet beschadigen, en de manicure niet verkleurd.

Dimethicone: een silicoon ook bekend als polydimethylsiloxane, en is een silicone olie die ook een beschermend laagje vormt.

Calcium Pantothenate: vitamine B5.

Hydrolyzed Soy Protein: soja proteïne.

Soluble Collagen: is een gezuiverd, gemakkelijke op te nemen gel met minimaal 1% pure collageen.

Ascorbic Acid: antioxidant, vitamine C.

Tocopheryl Acetate: vitamine E.

Keratin Amino Acid: sterkt aminozuur wat belangrijk is voor je nagels. Keratine komt van nature ook voor in je nagels.

Sodium Chloride: is natriumchloride. Oftewel zout. Ik heb geen idee waarom het er in zit, behalve als conserveermiddel ? Als jij het weet laat het weten!

Violet 2.: een violette kleurstof. Wat ik gek vind aangezien de lak kleurloos is.

Dat waren alle ingrediënten! Toch wel goed om te zien wat er in je nagellak zit toch? je kijkt immers ook wat je in je mond stopt. Een minpunt vind ik de formaldehyde en dat de vitaminen laag op de ingrediënten lijst staan, want betekend dat er niet heel veel van in zit. Ondanks dat vind ik de nagellak wel fijn. Hij doet wat hij beloofd, lakt fijn en droogt snel. Maar zoals ik al eerder vertelde, nagellak met formaldehyde moet je niet constant gebruiken. Dus als je nagels weer mooi lang zijn zou ik overgaan op een nagellak basecoat zonder formaldehyde, ik geloof dat trind dat niet in de nagellak stopt. Dus dat is misschien een idee.

Als jullie de diamond strength nail hardener ook nog ‘ontleed’ willen zien, laat het weten. Beter nog, als jullie een bepaald product ontleed willen zien, laat het me weten, in de comments of twitter/facebook dan ga ik kijken of ik er een artikel over kan maken. Het liefst een product waar meerdere mensen in geïnteresseerd zijn.

Ook een pluspunt nu zijn deze Sally Hansen nagellakken bij de etos voor de helft van de prijs. Dus als je nog op zoek bent naar een goeie nagel kuur, kan ik deze zeker aanraden.

note: ik doe mijn best om een product te ‘ontleden’ wat de ingrediënten lijst betreft, maar ik ben geen expert. Keep that in mind.

Liefs,
Acia.

Follow my blog with Bloglovin

Advertenties

Gepubliceerd door

MrsGypsy

Creatief ! Dat ben ik in woord samengevat. Ik kijk naar de nieuwste trends en maak er mijn eigen versie van. Ik ben gek op muziek het strand, tekenen, yoga, bedenken, maken, gadgets, sieraden, fashion, festivals en mama zijn. Ook word ik heel blij van lekkere koffie. Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s