DIY pure skin mask/scrub

20121205-165208.jpg
Maskertjes zijn altijd fijn voor je huid, en extra fijn als je huid een oppepper nodig heeft.

Dit maskertje wat ik regelmatig doe, is fijn voor de gecombineerde (onzuivere) huid.

You need: honing, citroen, bakpoeder (baking soda)

Ik doe het altijd een beetje op gevoel, maar voor ongeveer een keer doe je 1 theelepel honing, 1 theelepel bakpoeder, en een theelepel citroensap. Je kunt altijd meer of minder maken. Dit is wel een masker die je in een keer op moet maken, dus ik zou niet te veel maken.

Als je alles gemengd heb begint het een beetje te bubbelen, dit komt door de reactie van het bakpoeder met het citroensap. Smeer het daarna snel op je gezicht en probeer het eerlijk te verdelen. laat het 20 minuten zitten en was het daarna met lauwwarm water er af. Als je dit doet, haal het er dan niet in een keer af maar maak je gezicht eerst een klein beetje nat, en scrub je gezicht zachtjes, door het bakpoeder in het masker heb je mega fijne scrub deeltjes, en die maken je huid super zacht.

De werking van de ingrediënten:

-Citroen: is een natuurlijke AHA ( Alpha hydroxy acid, huid vernieuwend, helpt tegen oneffenheden ) En het is een natuurlijk ‘bleekmiddel’ voor pigmentvlekjes. Er zit veel vitamine C in. Plus door de zwavel in de citroen helpt het goed infecties (puistjes!) te bestrijden.

-Honing: heeft een verzachtende en hydraterende werking. Het is een antioxidant. En ook honing heeft een antibacteriële (dag puistjes) werking! En het hersteld de beschadigde huid.

-Bakpoeder: dood bacteriën die acne veroorzaken. Plus het zorgt voor het opengaan van verstopte poriën. En als je masker klaar is kun je je gezicht er mee scrubben.

Let wel op als je een maskertje met citroen maak, dat als je open plekjes hebt, die kunnen gaan prikken en irriteren. En omdat het een natuurlijke AHA is en je huid daarna dus wat gevoeliger is, is het belangrijk om je huid met een crème met SPF in te smeren.

Gebruiken jullie wel eens dingen uit te keuken voor je gezicht?

Liefs,
Acia.

Follow my blog with Bloglovin

Advertenties

Gepubliceerd door

MrsGypsy

Creatief ! Dat ben ik in woord samengevat. Ik kijk naar de nieuwste trends en maak er mijn eigen versie van. Ik ben gek op muziek het strand, tekenen, yoga, bedenken, maken, gadgets, sieraden, fashion, festivals en mama zijn. Ook word ik heel blij van lekkere koffie. Enjoy!

2 gedachten over “DIY pure skin mask/scrub”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s